Svenska Innebandyförbundet jan12

Tags

Related Posts

Share This

Svenska Innebandyförbundet

Innebandy är nu en av Sveriges mest populära sporter men spelas idag på flera olika platser i hela världen. Precis som andra sporter har innebandy blivit omtyckt bland de som spelar på resultat, alltså via spelbolag eller bettingsajter. Det spelar inte så stor roll om man är ett superfan av innebandy och själv spelar, eller om man bettar på resultaten för att man gillar spel, på Svenska Innebandyförbundets hemsida finns information om allt som händer i innebandy-Sverige och kan vara en bra informationskälla. Vet du var innebandyn uppkom eller hur den tog sin form? Det är något som många inte känner till men som är ganska självklart egentligen. Eller ja, det finns diskussioner såklart om vem som kom på sporten först. Men det problemet finns inom fotboll, hockey och i nästan all annan sport. Nedan följer en kort introduktion om innebandy, var den spelar och hur man kan spela på andra som spelar innebandy.

Innebandy har blivit en världssport

Svenska Innebandyförbundet bildades redan 1981 och blev därmed det första och största förbundet på nationell nivå för innebandy. på Svenska Innebandyförbundets hemsida kan du hålla dig uppdaterad om vad som händer just nu i innebandy-Sverige. Man kan där hitta information om lagen runtom i Sverige, laguppställningar, matcher, resultat och mycket annat. Det kanske är förvånande för vissa, men innebandy är faktiskt den tredje största lagsporten i Sverige. Det är dock inte så förvånande att innebandy började som en lekfull variant av bandy, och därför påminner sporterna mycket om varandra, till exempel regler och laguppställning. Innebandy spelas även i andra länder och det är omdiskuterat om det uppfanns först i Skandinavien eller i Nordamerika. Idag är det en sport som utövas på många platser i världen och nationella innebandy förbund har startats i bland annat Pakistan, Brasilien, Japan och Moldavien, för att bara nämna några få. Den första VM-turneringen spelades i Globen 1996 och då tog Sverige hem guldet när de mötte Finland i finalen. Man kan därmed säga att Sverige är en ledande nation när det kommer till innebandy.

Att satsa pengar på resultaten är populärt

Precis som med hockey och fotboll finns det många som bettar, alltså spelar genom att slå vad om hur utgången från en match kommer se ut. Idag är det så enkelt och smidigt att man kan ligga i en skön hammock på sommaren, eller sitta i liften upp till skidbacken samtidigt som man placerar sina pengar. Vissa spelar på måfå och sätter resultat utifrån gissningar, men det här är något som inte är att rekommendera. “Den som vet mest vinner mest” lyder en slogan från ett känt spelbolag, och för att se till att man har oddsen på sin sida kan man läsa på om de olika lagen på Svenska Innebandyförbundets hemsida. Där kan man kolla laguppställningarna och om det är någon som är ur form, i toppform eller kanske skadad. Glöm inte att man även kan kolla historik och i och med detta se hur föregående matcher slutat mellan de lagen som man kanske tänker spela på.