Tags

Related Posts

Share This

Damlandslaget

Damlandslaget i innebandy är ett relativt nytt landslag men det hindrar inte de svenska damerna från att ha gjort succé redan från starten. Världens första officiella landskamp i innebandy för damer spelades i Örebro. Sverige mötte Norge och de blågula vann med 6-0. De svenska damerna är riktigt segerrika och har vunnit VM hela sju gånger. Senaste gången var 2015 i Finland då damerna vann över värdnationen i en rafflande final. Nästa världsmästerskap går av stapeln i december 2017. Då är det i Slovakiens huvudstad Bratislava som de svenska damerna åter igen ska försöka att vinna guldet. Truppen ser väldigt lovande ut efter flera fina segrar under hösten. Innebandy är en sport som växer i Sverige och får ständigt nya utövare. Bland både damer och herrar.

Spelartruppen i damlandslaget

Det finns flera nyckelspelare i det svenska damlandslaget. Flera nykomlingar har visat framfötterna på senare tid, i laget där Anna Wijk är ny lagkapten för säsongen. Hon var en riktig poängmaskin när hon själv spelade i landslaget. Håll lite extra koll på nykomlingen Alice Granstedt i spelartruppen, en ung tjej med bara ett fåtal landslagsmatcher i ryggen men redan tongivande. I matchen mot Finland serverade hon flera mål varav ett redan är en klassiker. En tjej vi definitivt kommer att få se mer av i landslaget. Emelie Wibron är en annan tjej att följa på planen. Hon gör ofta flera poäng i matcherna, antingen via assist eller mål och är en av de aktiva spelare som leder poängligan. Hela truppen är såklart otroligt duktiga och varje tjej är värd att nämnas. Fast det är extra roligt när det går bra för debutanterna för det är viktigt med ungdomsverksamheten. Det finns även ett U-19 landslag för damer.

Ungdomsverksamhet och gymnasium

Som med alla sporter är det viktigt att nya talanger hittas och framförallt att barn och ungdomar provar på sporten samt upptäcker glädjen och sammanhållningen. Därför satsar Svenska innebandyförbundet mycket på ungdomsverksamhet både för flickor och pojkar. Det finns exempelvis ett riksinnebandygymnasium i Umeå som tar in 16 nya elever årligen. Det finns även många nationellt godkända idrottsutbildningar på ett flertal gymnasium runt omkring i landet som ger plats åt totalt cirka 400 innebandyelever om året. Allt fler tjejer spelar innebandy och drömmer om att spela i landslaget. Vägen dit är lång och för vissa kan det uppstå skador som i alla andra sporter. Det är vanligt med mindre skador som blåmärken men även problem med knän är inte helt ovanligt. Mindre vanliga skador är dem som kan uppstå av klubban. är olyckan framme har tjejerna professionell tandreglering stockholm om ett slag skulle träffa munnen. Även hårda slag mot handleder bör kollas upp av behöriga läkare.