IBK Dalen jan10

Tags

Related Posts

Share This

IBK Dalen

IBK Dalen är en idrottsförening som fick fart under år 1990. Föreningen bilades av två stycken vänner och målet var gemensamt. Här satsade man på att sätta ihop ett lag av riktigt duktiga spelare, som skulle ta sig så högt att de spelade i division IV. Till en början bestod föreningen endast av ett herrlag, men det tog inte lång tid innan även ett lag för kvinnor hade bildats. Herrarna fick jobba hårt för att ta sig igenom de olika serier som fanns, för att slutligen göra en längre paus i division 1 och fortsätta att utvecklas vidare. Även kvinnorna var snabba med att följa i samma fotspår och här gick det betydligt snabbare att klättra i nivå och uppnå den allra högsta serien. För tillfället är det Jonathan Brolin som står för träningen av lagen och till sin hjälp har han en assisterande tränare vid namn Christian Hjort. För damlaget är det tränare Henrik Vilhelmsson som står för bedrifterna.

Matcher att se fram emot

Under hösten spelades den sista matchen 2017 för IBK Dalen. Matchen tog plats på Umeå Energi Arena, vilket är IBK Dalens egen hemarena för herrar. Superligan för herrar i innebandy mötte ett lag från Örebro och många var redan inställda på att IBK Dalen skulle kamma hem vinsten. Orsaken till att många hade stora förväntningar på IBK Dalen var då bortalaget hade nio stycken raka förluster bakom sig. Den senaste förlust som bortalaget fick känna på var när de spelade mot Falun och förlorade då matchen med 6-14. Under 2018 har IBK Dalen många spännande matcher framför sig och redan under januari kommer IBK Dalen att möta både AIK, Sirius, Falun, TTG och Storvreta. Under februari och mars är matcherna ännu tätare, så för den som gillar innebandy är det ett måste att hålla kolla på schema och speltider. Vill man köpa biljetter till matcherna går detta bra att göra via hemsidan. Eftersom arenan oftast fylls med hundratals människor är det naturligtvis bäst att vara ute i så god tid som möjligt.

Att spela innebandy

Innebandy är en rolig sport som uppskattas av människor i alla åldrar. Sporten ger inte bara en mycket bra motion, utan här får man även lära sig vikten av samarbete tillsammans med sitt lag. Det finns ett flertal olika föreningar i Sverige som erbjuder barn, unga och vuxna att komma och spela och naturligtvis behöver man inga förkunskaper för att kunna få en plats. För den som vill och har drivkraften kan man sätta ihop sin alldeles egna förening för innebandy-älskare. I dessa fall krävs det erfarenhet och kunskap om sporten, eftersom man troligtvis ska lära denna vidare. Att ha en stor arena som IBK Dalen är inget krav för att komma ihåg, men en ordentlig innebandyplan kan absolut vara att rekommendera. Finns det ingen i ditt område att använda sig av kan säkerligen Svenskelitbygg.se hjälpa till. Byggföretaget finns på plats i Stockholm och har erfarna snickare med kunskap om de allra flesta byggprojekt.