Innebandy för amatörer jul03

Tags

Related Posts

Share This

Innebandy för amatörer

Innebandy är en välbekant sport för de flesta. Vi känner till att sporten spelas med klubba och rund boll. Vi vet att man spela innebandy inomhus och i lag och att det leder till utvisning om en spelare stoppar eller spelar bollen med handen istället för att använda klubban. Men det finns många fler regler och ramar att förhålla sig till inom denna fartfyllda inomhussport. Eftersom det är mycket intressantare med ett spel man känner till, kommer vi nedan att presenteras en del viktiga saker du bör ha koll på.

Bra att veta om innebandy

Innebandy spelas på en plan som är 20*40 meter. En match har speltid 2*40 minuter och börjar med en tekning från planens mittlinje. Ett lag spelar med fem utespelare och en målvakt på planen samtidigt, ofta ställer man upp två backar, en center och två forwards. Spelarna får bytas ut när som helst och hur ofta som helst under spelets gång, förutsatt att bytet sker inom det egna bytesområdet. Laget har enhetliga speldräkter, förutom målvakten vars dräkt måste skilja sig från övriga spelarnas. Utvisningar är vanliga och delas ut till exempel vid tackling, hög klubba eller om en spelare stänger av vägen för en annan spelare som inte har bollen. Roligt att se är antalet spelare ökar och för närvarande är innebandy den tredje största lagsporten i Sverige.

Svenskarna är grymma på innebandy

Sverige har både dam- och herrlandslag och historiskt sett så går det väldigt bra för både herrarna och damerna i VM. Av de senaste nio VM finalerna som Sverige spelat har de förlorat endast två. Motsvarande resultat för damerna är 5 vinster och tre förluster. År 2013 gjordes en ändring i reglerna kring sporten som tillät spel med minst tre mot tre, till skillnad från det tidigare sättet att spela med 5 spelare och målvakt. Detta har underlättat för mindre orter att etablera lag och få igång intresset. Utrustningen som krävs är inte speciellt ansträngande för ekonomin, åtminstone inte i jämförelse med många andra populära sporter. En bra klubba och ett par inneskor kommer du långt med, mobillan.se är smidigt och tryggt om du vill komma igång och spela direkt!