Innebandyturneringar utomhus jun07

Tags

Related Posts

Share This

Innebandyturneringar utomhus

Trots att det heter just INNEbandy, går det utmärkt att spela en match innebandy utomhus, så länge vädret tillåter. Detta bevisas om inte annat av de många utomhusturneringar i innebandy som arrangeras på olika håll i landet.

En av dessa är Ängelholm Outdoor, som så som namnet antyder arrangeras i Ängelholm. På ett enormt festivalområde utomhus sätts sex stycken innebandyplaner upp, och där hålls en turnering under en hel vecka, med klasser för alla åldrar, från Knatteligan till Oldboys och Oldgirls för seniorer. Det hålls också en särskild turnering inom parasport.

En lite mindre utomhusturnering, som dock inte är desto mindre rolig, är Sala Outdoor Cup. På denna turnering finns “bara” två spelplaner, som byggs av riktigt golv ovanpå två befintliga fotbollsplaner. Sala Outdoor Cup tar också det säkra före det osäkra, och bygger tak över de två planerna. Vädret kan med andra ord inte bli ett hinder för innebandyfantaster i Sala. Turneringen pågår under en dag, och spel sker “från morgon till kväll”, som arrangörerna själva uttrycker det.

Även Västervik Junior Open arrangeras utomhus, vilket sker för femte sommaren i rad år 2017. Turneringen är öppen för alla lag som har en ledare som är över 18 år, och matcherna arrangeras i en rad olika åldersklasser så att alla kan hitta motstånd på sin nivå. I Västervik, i samband med Västervik Junior Open, anordnas också den tävling som kallas Swedish Floorball Open. Där tävlar lag på alla nivåer, från korplag till lag som spelar på elitnivå.

Om du har ett barn som ska delta i någon av dessa utomhusturneringar, kräver det lite extra planering jämfört med en inomhusturnering. Man måste till exempel tänka på att barnet kan börja frysa i väntan på nästa match. Därför är det viktigt att se till att ta med sig filtar och en bra jacka att hålla barnet varmt med. Du hittar barnjackor av bra kvalitet och från välkända märken på kidsbrandstore.se, så att ditt barn både kan vara varmt och hålla stilen. I de allra flesta fall är det dock vackert väder på dessa turneringar, vilket gör att det inte är svårt att förstå varför innebandy utomhus har blivit så populärt – för vilken svensk tycker inte om att tillbringa en sommardag utomhus i solen?